välkommen till prekariatet

Politisk satir om vår nya, omnipotenta underklass. Premiär på Kulturhuset Stadsteatern/Fri Scen våren 2015. (foto: Johan Svenson)

Idé & regi: Helena Sandström Cruz. Manus: Johanna Emanuelsson. Skådespelare: Nils Granberg & Sandra Medina. Musiker & kompositör: Jaquline Ronneklew. Scenografi & ljus: Josefin Hinders. Videoprojektioner: Tanya Byrne.

Expressen: Här finns ett absolut gehör som lyfter detta till en politisk teater av högsta klass och med gott humör. Det här är Brecht på svenska om oss, i vår tid. Gå och se!

Feministiskt Perspektiv: Om du bara ska se en enda teaterpjäs i år – se denna 

prekariatetVälkommen till Prekariatet* – den sköna, nya värld där flexibiliteten är religion och var och en sin egen lyckas smed! Möt invånarna i vår globala by av timvikarier, bemanningspersonal, frilansare och migrantarbetare. Kanske kan de lära just Dig något om vikten av en positiv inställning? Om betydelsen av det perfekta leendet? Om värdet i ett välutvecklat nätverk? Kom och se vår mångfacetterade ensemble visa upp hela sitt register! De dansar! De sjunger! De ler! Och kanske kommer de också att avslöja vem den verkliga fienden är… Välkommen till Prekariatet är en satirisk föreställning med livemusik om våra roller som medborgare och medmänniskor i ett allt mer marknadsanpassat samhälle.

* Begreppet ”prekariat”, från ordet ”prekär” (besvärlig situation), beskriver den grupp i samhället som står utanför den etablerade arbetsmarknaden och därmed också de sociala trygghetssystemen. T.ex. långtidsarbetslösa och personer vars anställning eller uppehälle är osäker eller tillfällig.

Kulturnyheterna: