peptalk för sverige

En avgörande föreställning om solidariet – inspirerad av Pia Sundhage. Premiär på Orionteatern hösten 2016. (foto: Anna Classon)

Regi: Helena Sandström Cruz. Manus: Isabel Cruz Liljegren. Skådespelare: Karin Bengtsson. Musiker: Dijle Neva Özlem Yigitbas & Diva Cruz. Scenografi & ljus: Josefin Hinders. 

Svenska Dagbladet: Det här är en imponerande fysisk och svettig monolog, både för kropp och själ, där fotbollstaktik och teknik blandas med filosofiska funderingar.

Pia Sundhage, Kulturnyheterna SvtJag har fått priser både till höger och vänster men det här är nog tamejfan det finaste som jag har varit med om!

– Det är väldigt svårt att beskriva. Jag är så stolt att jag kan spricka. Det jag är mest stolt över är att den har vävts in i samhället, med samhällsfrågor. Jag håller ju bara på med fotboll men orden blev bra i samhället. Jag satt här och bara njöt. Det var fantastiskt.

TeaterStockholm.se: Peptalk får pulsen att slå i solidariskt samspel… en föreställning som får ryggraden att stolt räta ut sig, med full kraft.​​​​​

DSC03205För Pia Sundhage har det aldrig varit viktigast att vinna. Inte som enskild individ i alla fall. Det viktigaste har varit att vara ett lag, som tillsammans jobbar för att skapa något som är större än summan av individerna. En synergieffekt. En kollektiv kraft som kan ta oss hur långt som helst. Kanske till ett VM-guld eller hela vägen till en ny världsordning.

Om Pia var en politisk ledare skulle nog hennes ideologi bygga på kärlek, glädje och solidaritet. I ett Europa i kris – där samhällen, familjer och hem splittras, hjärtan krossas och murar byggs för att skydda det som upplevs hotat – har vi förlorat något. Vad skulle Pia göra för att få oss att resa oss och orka fortsätta kämpa? Vad skulle hon säga? 

Utdrag ur föreställningen: