lizzie

En nyskriven rockmusikal om den ökända yxmörderskan Lizzie Borden. Sverigepremiär på Östgötateatern våren 2020. (foto: Micke Sandström)

Regi: Helena Sandström Cruz. Av: Steven Cheslik-DeMeyer, Tim Maner och Alan Stevens Hewitt. Medverkande: Emmie Asplund Eriksson, Natasja Jean-Charles, Frida Modén Treichl & Karin Oscarsson. Översättning: Ulricha Johnson. Musikaliskt ansvarig: Johan Siberg. Scenografi & kostym: Josefin Hinders. Ljusdesign: Josefin Hinders och Jonatan Winbo. Ljuddesign: David Granditsky. Mask- och perukdesign: Anna Andersson. Projektioner: Nemo Stocklassa Hinders. 

Svenska Dagbladet: Passionerad, jublande revolt mot patriarkatet

Östgöta Correspondenten: Rockigt, hetsigt, kroppar som vibrerar av besatthet, vrede eller lust

Dagens Nyheter: En skräckhumoristisk samtidsblinkning med metoonäven i luften

Fall River, Massachusetts, augusti 1892. Den välbeställde Andrew Borden och hans hustru Abby hittas döda i sitt hem – mördade med yxa. Familjens yngsta dotter, Lizzie, anklagas för morden. Fallet är fortfarande ouppklarat och den blodiga och mystiska historien fascinerar människor än idag.